04.02.2014 12:18

Recept na čerstvý Cheesecake z našich výrobkov

Suroviny na korpus:

1 odmerka Steviosa prášku

2 polievkové lyžice jablkovej šťavy

45 g Cocosa Gourmet s citrónovou príchuťou

2 šálky (75 g) ovsených vločiek

1 šálka (35 g) vlašských orechov

75 g jemnej špaldovej múky

Suroviny na syrovú náplň:

1,5 dl sladkej smotany

200 g syru Philadelphia (alebo jemného tvarohu)

0,5 ml citrónovej šťavy

5 odmeriek Steviosa prášku

1,2 dl mlieka

1,2 dl bieleho jogurtu

10 plátkov želatíny (želatínu necháme 5 minút odležať v studenej vode kým nezmäkne)

čerstvé maliny na ozdobenie

Postup prípravy:

Rozmiešame Steviosu v jablkovej šťave. Roztopíme Cocosu Gourmet s citrónovou príchuťou. Rozsekáme kuchynským robotom vločky spolu s orechmi. Zmiešame všetky suroviny spolu s múkou a vymiesime cesto. Cesto poroztálčame do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 minúť. Zatiaľ čo sa pečie korup pripravíme si náplň. Vyšľaháme smotanu na krém. Primiešame syr Philadelphia alebo jemný tvaroh. Pridáme citrónovú šťavu zmiešanú so Steviosa práškom, jogurt, mlieko a dobre vymiešame. Ďalej pridáme rozpustenú želatínu a vylejeme zmes na upečený korpus. Koláč dáme chladiť, aby syrová plnka stuhla (najlepšie na 24 hodín). Hotový koláč môžeme dozdobiť čerstvými malinami.

Želáme Vám dobrú chuť !


 


 


 


 

 
 


 


 

 

—————

Späť