Recept na čerstvý Cheesecake z našich výrobkov
Suroviny na korpus:
1 odmerka Steviosa prášku
2 polievkové lyžice jablkovej šťavy
45 g Cocosa Gourmet s citrónovou príchuťou
2 šálky (75 g) ovsených vločiek
1 šálka (35 g) vlašských orechov
75 g jemnej špaldovej múky
Suroviny na syrovú náplň:
1,5 dl sladkej smotany
200 g syru Philadelphia (alebo jemného tvarohu)
0,5 ml citrónovej šťavy
5 odmeriek Steviosa prášku
1,2 dl mlieka
1,2 dl bieleho jogurtu
10 plátkov želatíny (želatínu necháme 5 minút odležať v studenej vode kým nezmäkne)
čerstvé maliny na ozdobenie
Postup prípravy:
Rozmiešame Steviosu v jablkovej šťave. Roztopíme Cocosu Gourmet s citrónovou príchuťou. Rozsekáme kuchynským robotom vločky spolu s orechmi. Zmiešame všetky suroviny spolu s múkou a vymiesime cesto. Cesto poroztálčame do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 minúť. Zatiaľ čo sa pečie korup pripravíme si náplň. Vyšľaháme smotanu na krém. Primiešame syr Philadelphia alebo jemný tvaroh. Pridáme citrónovú šťavu zmiešanú so Steviosa práškom, jogurt, mlieko a dobre vymiešame. Ďalej pridáme rozpustenú želatínu a vylejeme zmes na upečený korpus. Koláč dáme chladiť, aby syrová plnka stuhla (najlepšie na 24 hodín). Hotový koláč môžeme dozdobiť čerstvými malinami.
Želáme Vám dobrú chuť !
—————